Mi is az isomalt, amiből a nyalókák készülnek?

Az izomalt két, kémiailag a cukoralkoholokhoz tartozó anyag keveréke. Körülbelül fele olyan édes, mint a kristálycukor (szaharóz), vele ellentétben azonban az izomalt hasznosításához az emberi anyagcserének nincs szüksége inzulinra. Kb. 2,4 kcal/g energiatartalma valamivel kisebb, mint a cukoré. A cukorhelyettesítő hő- és saválló, és jól harmonizál más cukorhelyettesítőkkel és édesítőszerekkel.

Miért jó a cukormentes nyalóka?

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia: 1008 kJ / 240 kcal

Zsír: 0,00g

melyből telített zsírsavak: 0,00g

Szénhidrát: 99,80g

melyből poliolok: 99,80g

melyből cukrok: 0,20g

Fehérje: 0,00g

Só: 0,00g

Biztonság

Az izomalt veszélytelennek számít. Nagy mennyiségben fogyasztva hasmenést, hasfájást és puffadást okozhat, ezért azokat az élelmiszereket, amelyekben a cukorhelyettesítő anyagok aránya meghaladja a tíz százalékot, a „nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású” figyelmeztetéssel kell ellátni.

Élelmiszer színezékek a nyalókákban

A nyalókákban élelmiszer színezék van, tartalmazhat*:

E102, E124, E102, E122, E129, E104

*A gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat.

Az ostyás nyalókák összetétele

Ostya lapokat is tartalmaznak:

*A gyermekek figyelmére és tevékenységére káros hatást gyakorolhat.

Nyomokban tartalmazhat: gabonaféléket, glutént, szója, tej

Származási hely: EU Hungary Export-Import Bt.